Over Canal Cleanup Delft

Hier vind je meer achtergrondinformatie over het evenement

Visie

Mira en Angelique, twee ondernemers uit Delft en initiatief nemers van de Canal Cleanup Delft, delen een gezamenlijke passie; namelijk een schone leefomgeving voor mens en dier. Geïnspireerd door Boyan Slat (The ocean Cleanup) ontstond begin 2019 het idee voor de Canal Cleanup. 

Ze hebben nog veel meer plannen en willen er alles aan doen om Delft en omstreken, mens-, dier- en groenvriendelijk te maken.

Mira & Angelique

Zonder deze toppers zou de Canal Cleanup Delft niet bestaan. 

In 2019 organiseerde zij de eerste opschoondag in hun geliefde Delft. Gesteund door vele vrijwilligers en sponsoren groeit het initiatief razendsnel!

Meer weten over het het ontstaan van dit mooie evenement in Delft en over Mira en Angelique lees dan de blog waarin ze zichzelf voorstellen.

Edities

Wat in 2019 vanuit passie ontstond is nu een jaarlijks terugkerend evenement. Iedere editie zijn er meer mensen betrokken bij de Canal Cleanup. Van sponsoren tot vrijwilligers en mensen achter de schermen. Bekijk ook het fotoalbum voor een sfeerimpressie.

Sponsoren

Iedere editie kan de organisatie weer rekenen op sponsoren. Denk aan de horeca die zorgt voor een versnapering voor de deelnemers, maar ook veiligheidshesjes, knijpers, afvalverwerking en bootjes. Vanaf 2020 maakt de Gemeente Delft subsidie vrij voor dit mooie evenement.

Canal Cleanup Delft 2019

Vrijwilligers

Zonder de inzet van alle vrijwilligers zou de Canal Cleanup niet bestaan! De organisatie is dan ook ontzettend dankbaar voor alle mensen die met bootjes, subs, kano’s, waterfietsen enzovoort het water op gaan. Maar natuurlijk ook alle volwassenen en kinderen die vanaf de kade hun steentje bijdragen.

Kunst

Van het afval uit de grachten van Delft en omgeving heeft Tijn Noordebos van Uit de Kunst in Delft dit kastje gemaakt.

Het kastje werd ten toon gesteld bij de Gemeente Delft.

Dit kunstwerk werd gemaakt tijdens de eerste Canal Cleanup in Delft. Komende edities maakt Tijn weer een kunstwerk van het opgehaalde afval.